Geschiedenis

GESCHIEDENIS CYCLING TEAM HULSTE

Nu reeds heel wat jaren terug met name op 2 april 1978, namen enkele sportievelingen uit Hulste, onder impuls van toenmalig ACW secretaris Frans Vandenberghe het initiatief om een gezinsfietsclub op te richten.
De eerste voorzitter werd Lucien Vandeburie die na 1 jaar al werd opgevolgd door André De Vlaeminck. De rest van het bestuur bleef
gedurende 15 jaar ongewijzigd. Dit waren de ondervoorzitter Roger Vandenberghe en schatbewaarder André Vankeirsbilck.
De nieuwe vereniging kreeg de naam Gezinsfietsclub vakantiegenoegens.
Reeds van in het begin kende de club succes en nu zovele jaren later heeft de club nog altijd de wind in de zeilen.
Wegens de nood aan uitbreiding van het bestuur kregen volgende personen hun specifieke taak toegewezen: Eric Cnockaert werd wegkapitein verkenner met als assistenten Roger Tytgat en Gerard Vankeirsbilck.
De doelstellingen werden behaald namelijk het inrichten van fietstochten in gezinsverband, gezonde ontspanning ter bevordering van de gezondheid en vriendschapsbanden maken en verstevigen. De eerste wielerkledij werd ons gratis geschonken door toenmalig fietshandel Sportivo te Bavikhove. Buiten de vastgelegde ritten waren er ook dagritten waaronder een rit naar zee en de Vlaamse Ardennenroute.
Het hoogtepunt was het overbrengen van de Europese vlag op 4 juli 1993 met de fiets van Hulste naar Braine-Le-Conte. Een afstand van 86 km.eurovlag
Die vlag is de wereld rondgereisd van stad naar stad over land, zee en lucht. Telkens door sportieve lui om te eindigen bij de opening van de eurotunnel.Logo-Groupe-Eurotunnel-m-400
Buiten de fietstochten richt de club ook een verrassingsreis in een wandeling een barbecue en een kampioenviering in. (zie fotoalbum)
In de loop der jaren mochten 4 leden zich reeds tot “keizer” kronen.
In 1987 was dit Rik Labeeuw, in 1991 Eric Cnockaert, in 1995 Yannick Dobbels en als laatste André Vankeirsbilck. ( De keizer is een lid die zich 3 jaar naeen tot kampioen kan laten kronen).
Op het einde van 1992 nam André Devlaeminck ontslag als voorzitter en werd erevoorzitter. Samen met nog enkele andere bestuursleden op pensioenleeftijd verlieten zij de club. Er werd een nieuw bestuur opgericht.
José Labeeuw werd voorzitter
Schatbewaarder André Vankeirsbilck en secretaris Daniel Vandenberghe bleven op post na 20 jaar trouwe dienst. André vankeirsbilck is nu nog(2015) steeds een trouw fietsend lid.
De verrassingsreis kwam er onder impuls van José Labeeuw en Geert Engels die samen met hun echtgenotes Marleen en Claudine er steeds voor zorgden dat de deelnemers een onvergetelijke dag bezorgden.
De verkenner en tevens wegkapitein Laurent Vercaemer organiseersde samen met zijn vrouw Magda de grote ritten.

In het begin van 1993 kregen we een nieuwe sponsor namelijk de uitbater van café Tivoli. Zij zorgden ervoor dat we terug met een nieuwe outfit konden fietsen Ondertussen zijn reeds 2 stichters, gewezen bestuursleden van ons heengegaan: erevoorzitter André devlaeminck in december 1994 op 66-jarige leeftijd en Roger Tytgat in december 1996 op 70-jarige leeftijd.
Wij koesteren het werk dat zij zijn begonnen en trachten dit in dezelfde geest verder te zetten. De laatste jaren is de club blijven groeien tot ongeveer 32 leden.
Onder de nieuwe leden mochten we ook reeds enkele dames verwelkomen.
De club kreeg ook een andere naam namelijk Cycling Team Hulste.
Twee nieuwe wegkapiteins zorgen er voor dat de ritten op zondagmorgen vlekkeloos verlopen namelijk Eddy Kerckhof en Jean-Pierre Vanderbeke.
Op 1 mei 2008 trokken 12 berggeiten met supporters voor een 3-daagse trip naar Alpe d’Huez waar op vrijdag een groepsrit van        50 km werd gereden(La Bérarde) om dan op zaterdag de 21 bochten van Alpe d’ Huez te bedwingen. Voor hen die erbij waren een onvergetelijke trip.

In 2011 werd ook gekozen voor een nieuw clublokaal namelijk ’t oud gemeentehuis in Hulste.

Logo Mestdagh
Mede door de hulp van onze nieuwe sponsors( Agristo, Fietsen Casper, Argon Selectie, Café ‘t oud gemeentehuis en verzekeringskantoor Kerckhof & Six) kunnen we om de 5 jaar nieuwe kledij aanschaffen. Seizoen 2012 werd aangevat met een nieuwe outfit.
Ook De granfondo La Marmotte werd reeds enkele keren gereden. Bij deze 174km lange rit in de alpen dienen de Glandon, de Telegraphe, de Galibier en Alpe d’Huez beklommen worden. Dit is een rit die van de deelnemende leden veel opoffering( training vooraf) vraagt en ook van de dames die hun echtgenoten in deze tijd niet veel thuis bij zich hebben. In 2014 stond deze mythische tocht opnieuw met rood aangestipt in de agenda van een 8-tal leden.
Ook in 2012 werd voor het eerst in de geschiedenis van de club een dame kampioen nl Kathleen Vandorpe( echtgenote van onze nieuwe voorzitter Johan Vandenborre) en werd daarom dan ook uitbundig gevierd in Brasserie Marie op zaterdag 24/11/2012.

Ook het gezin blijft centraal staan want een jaarlijkse barbecue en groepsreis o.a. Moezel en Tilburg staan op het programma.

Op het einde van 2012 nam José Labeeuw ontslag als voorzitter.
Leden van het huidig bestuur zijn: voorzitter Johan Vandenborre, Eddy Kerckhof, Filiep Wanzeele en Franky Ampe

De groep die enkele jaren terug slechts een 20-tal leden had groeide nu uit tot een groep van 41 leden waaronder ook een 7-tal dames.

Een woord van dank aan allen die hebben meegewerkt in het bestuur en daarbuiten en uiteraard aan onze trouwe leden, aan hen hebben we het succes van deze club te danken reeds 39 jaar lang.

Met sportieve groeten,

Het bestuur Cycling Team Hulste

wielertoeristen